Verhuizen naar het buitenland

ja-we-gaan-verhuizen-en-hoe-nu-verder

Steeds meer zijn er Nederlanders die de stap maken en gaan verhuizen naar het buitenland. De redenen hiervoor lopen erg uiteen. Er zijn mensen die het drukke leven van de stad willen ontvluchten, mensen die voor hun werk naar het buitenland moeten vertrekken of oudere mensen die hun pensioendagen willen doorbrengen in het buitenland. Er blijven mensen naar landen als België of Duitsland emigreren. Maar er zijn andere Europese landen die steeds meer in trek zijn, zoals de Frankrijk, Spanje en Noorwegen. Waar mensen bij de eerste twee vooral voor de zon gaan, is Noorwegen steeds meer in trek voor mensen die lekker de rust op willen zoeken.

Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn prachtige natuur. Het land is dunbevolkt en vrij groot. Hierdoor blijft er genoeg natuur over om van te genieten en zijn er ook verschillende soorten natuur te vinden. Door de verschillende klimaten die het land kent is het hierin echt onderscheidend te noemen. Daarnaast zijn er genoeg wateren, bossen en bergen te bezoeken. Bergen is trouwens ook de naam van één van Noorwegen’s grootste plaatsen.

Bergen

Bergen is rijk aan natuur en heeft bergen en (naald)bossen om zich heen. Samen met de fjorden is het een ideale omgeving om fiets- en wandeltochten te maken. Bergen is om deze redenen niet alleen een populaire vakantiebestemming, maar ook voor mensen die verhuizen naar Noorwegen.

Verhuizen naar Noorwegen

Verhuizen naar het buitenland, bijvoorbeeld Noorwegen is een flinke stap waarbij een professioneel verhuisbedrijf het beste bij kan helpen. Zij hebben ervaring met verhuizen naar buitenlandse locaties en hebben hier ook de middelen voor. Wat wel belangrijk is, het goed inpakken van je spullen mocht je dit zelf doen. Aangezien je spullen ook ver moeten reizen is het belangrijk dat alles goed verpakt is.

Inpaktips

  • Coderen: Houdt spullen per kamer zoveel mogelijk bij elkaar in dozen en schrijf hierop waar het hoort. Gebruik eventueel een lijst waarop staat wat erin zit.

  • Kleding: Om kleding te vervoeren krijg je van je verhuisbedrijf speciale garderobedozen. Hiermee is het mogelijk om kleding kreukvrij te vervoeren.

  • Waardevolle spullen: Belangrijke en waardevolle spullen zoals sleutels, geld, checks, pasjes, sieraden en belangrijke papieren moet je apart houden.

  • Breekbare spullen: Spullen die breekbaar zijn, zoals servies moet in speciaal pakpapier gewikkeld worden. Tafelzilver kan ik vloeipapier gewikkeld worden. Pak deze spullen in bij het linnengoed en schrijf duidelijk op de dozen of verpakkingen dat het breekbaar is.