Tapijt reiniging, wat kan je zelf doen?

schoonmaak bedrijf

Tapijtreiniging is een van die vervelende klusjes waar niemand zin in heeft. Het is een van de eerste dingen die vies wordt en daarnaast ook het lastigst schoon te houden. Stof, vlekken, haren van huisdieren en meer. Alles laat sporen achter op uw tapijt. Zoals ook bij glasbewassing en gevelreiniging is het goed schoonhouden van uw tapijt erg belangrijk, het straalt namelijk af op uw hele bedrijf! Een vies tapijt betekent een vieze zaak. Daarnaast gaat een goed onderhouden tapijt ook langer mee! Ons schoonmaakbedrijf kan u helpen met uw tapijtreiniging in Haarlem, mocht u dat niet zelf willen doen. Anders kunt u even doorlezen, ik zal kort wat tips uiteenzetten om u op weg te helpen!

Wat kan je zelf doen in het onderhoud?

Wat u vooral níet moet doen is reinigen met zeep of bleekmiddel. Het lijkt misschien lekker makkelijk, even snel wat bleek erover en je bent klaar, maar u doet meer kwaad mee dan u denkt! Bleek is een zeer agressief middel en het verkleurt je tapijt enorm.

Probeer minstens twee keer per week te stofzuigen, dit voorkomt schade aan uw tapijt. Hoe intensiever een tapijt wordt gebruikt, denk aan de receptie, hoe vaker u het moet stofzuigen om te voorkomen dat de stofdeeltjes uw tapijt verpesten!

De winter is het ideale jaargetijde om uw tapijt te reinigen! Heeft het gesneeuwd en heeft u een gazon, leg het dan omgekeerd op de sneeuw. Een paar uur laten liggen en alle vervelende vlekken zijn verdwenen! Dit helpt natuurlijk niet voor wijnvlekken, maar voetstappen en dergelijke zouden hiermee moeten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Een andere tip is het gebruik van soda, daar kunt u thee en koffie vlekken mee verwijderen. Los een beetje soda op in warm water en leg het papje op de vlek. Als het is opgedroogd kunt u het weer opzuigen met de stofzuiger.

De laatste tip is handig voor het verwijderen van verf! Heeft u wat verfspatten op uw tapijt gekregen, niet getreurd, een beetje glassex kan dit zo voor uw verwijderen! Spuit een beetje op de verf en dep het weg. Reinig goed na met een natte doek.

Heeft u nou geen zin in gedoe, neemt u dan contact op met ons schoonmaakbedrijf in Haarlem, dan kunnen wij kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!